Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rattfull åklagare kraschade efter after work

Brott • Publicerad 1 oktober 2020
Åklagaren döms för grovt rattfylleri och grovt vållande till kroppsskada, men slipper fängelse eftersom han under rättegången sagt att han har tagit tag i sin alkoholproblematik och följer en rehabiliteringsplan. Arkivbild.
Åklagaren döms för grovt rattfylleri och grovt vållande till kroppsskada, men slipper fängelse eftersom han under rättegången sagt att han har tagit tag i sin alkoholproblematik och följer en rehabiliteringsplan. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Berusad av många glas vin under en after work satte sig en åklagare bakom ratten för att skjutsa en kollega hem. Färden slutade med att han i hög hastighet körde in i ett vägarbete och kollegan fick en kotfraktur. Åklagaren får med all sannolikhet behålla jobbet, rapporterar Sydsvenskan.

I polisförhör efteråt sade åklagaren att han druckit sex, sju glas vin under kvällen med kollegorna och att beslutet att ändå köra bil var "idiotiskt". Han förklarade att det var för att han ville ta hem sin kollega ”på ett ok sätt”.

Annons

Vid vägarbetet var hastigheten nedsatt till 50 kilometer i timmen – åklagaren körde i drygt 100. Han döms för grovt rattfylleri och grovt vållande till kroppsskada, men slipper fängelse eftersom han under rättegången sagt att han har tagit tag i sin alkoholproblematik och följer en rehabiliteringsplan.

Arbetsgivaren ville att åklagaren skulle avskedas, men enligt statens ansvarsnämnd kommer han sannolikt att få behålla jobbet, skriver tidningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons