Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rasmus Paludan får tillstånd i Östergötland

Samhälle • Publicerad 14 maj 2022
Stram Kurs Sveriges partiledare Rasmus Paludan håller ett valmöte i Örebro. Arkivbild
Stram Kurs Sveriges partiledare Rasmus Paludan håller ett valmöte i Örebro. ArkivbildFoto: Pavel Koubek/TT

Rasmus Paludan beviljas tillstånd för att hålla manifestationer i Linköping och Norrköping under söndagen, meddelar polisen på sin hemsida.

Först nekades Paludan tillåtelse att hålla allmän sammankomst under söndagen i Skäggetorp i Linköping och i Navestad i Norrköping. Däremot underströks att manifestationer kunde hållas på annan plats.

Annons

Paludan kommer att få hålla manifestationer på Gamla torget i Norrköping klockan 11-13 och på Lilla torget i Linköping klockan 16-18, när dessa platser har bedömts som lämpliga ur ett säkerhetsperspektiv, enligt polisen.

"Vi har givetvis tagit med erfarenheterna från påskhelgen i planeringen av dessa allmänna sammankomster", säger Mikael Backman, kommenderingschef i polisregion Öst i ett uttalande på polisens hemsida.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons