Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Räddningsarbetet fortsätter i stormdrabbat USA

Räddningsarbetare fortsätter att arbeta för att undsätta människor i Florida, tre dagar efter att den kraftiga orkanen Ian drog in över delstaten.
USA • Publicerad 2 oktober 2022
Drabbat område i Fort Myers, Florida.
Drabbat område i Fort Myers, Florida.Foto: Steve Helber/AP/TT

Över 1 000 personer har räddats från översvämmade områden på enbart Floridas sydvästra kust, enligt Daniel Hokanson, chef för nationalgardet.

Hundratusentals personer är fortfarande utan ström, och dödssiffran befaras stiga i takt med att myndigheter och räddningstjänst får åtkomst till de drabbade områdena. Hittills har 47 dödsoffer bekräftats i Florida. I Kuba, där ovädret drog in först, miste minst tre personer livet, medan fyra dödsoffer hittats i South Carolina.

Nästa vecka åker president Joe Biden och hans fru Jill Biden till Puerto Rico, som drabbades av orkanen Fiona i september, följt av en resa till Florida.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons