Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Putin om kriget: "Kommer att nå våra mål"

Rysslands president Vladimir Putin upprepar flera grundlösa påståenden om invasionen i Ukraina i ett tal i rymdhamnen Kosmodrom Vostotjnyj. Han påstår bland annat kriget handlar om att "garantera Rysslands säkerhet".
Ukraina • Publicerad 12 april 2022
Rysslands president Vladimir Putin i ett möte tidigare i april.
Rysslands president Vladimir Putin i ett möte tidigare i april.Foto: Mikhail Klimentyev/AP/TT

Ukraina har blivit ett "anti-ryskt brohuvud" där "nationalismens och nynazismens frön tillåts gro", enligt Putin. Grundlösa utsagor av den här typen har länge varit en del av Putins och den ryska regimens propaganda.

Putin hävdar också att "vi inte hade något annat val" och "utan tvekan kommer att nå våra mål" i kriget, som han fortsatt kallar för en "speciell militär operation".

Annons

Resan till Vostotjnyj, nära gränsen till Kina där Putin träffade sin belarusiska kollega Aleksandr Lukasjenko, var hans första utanför Moskva sedan kriget i Ukraina inleddes 24 februari.

Kriget har tvingat miljoner människor att fly Ukraina och två tredjedelar av alla barn i landet är på flykt, enligt FN-organisationen Unicef.

Omfattande sanktioner har utfärdats mot Ryssland sedan det blodiga krigets början och flera stora internationella företag har lämnat landet. Putin hävdar dock att det är "omöjligt att isolera någon i världen i dag, särskilt ett så stort land som Ryssland" och att man kommer att fortsätta samarbeta med de "som vill samarbeta".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons