Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Prinsessan Madeleine flyttar hem med familjen

Prinsessan Madeleine och hennes familj flyttar till Stockholm i augusti, meddelar hovet.
Kungligt • Publicerad 7 mars 2023
Från vänster prins Nicolas, prinsessan Madeleine, prinsessan Adrienne, herr Christopher O'Neill och prinsessan Leonore på besök i Sverige i samband med prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka i augusti 2021.
Från vänster prins Nicolas, prinsessan Madeleine, prinsessan Adrienne, herr Christopher O'Neill och prinsessan Leonore på besök i Sverige i samband med prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka i augusti 2021.Foto: Erik Simander/TT

"Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige", heter det i ett pressmeddelande.

De senaste åren har familjen bott i USA.

Annons

– Anledningen är att prinsessan och herr O´Neill önskar att barnen får möjlighet att nu bo i Sverige, säger Johan Tegel, biträdande informationschef vid hovet.

I höst börjar de två äldsta barnen, prinsessan Leonore och prins Nicolas, i skola i Stockholm. Prinsessan Adrienne ska gå i förskola.

TT: Kommer prinsessan Madeleine efter flytten att få någon ny officiell roll?

– Prinsessan kommer att fortsätta sitt arbete i World Childhood Foundation och hon har också en del andra uppdrag och beskyddarskap som hon kommer att fortsätta med, säger Johan Tegel.

Hennes make Christopher O´Neill kommer i sin yrkesverksamhet efter flytten att utgå från Sverige.

Bostaden är redan ordnad: det blir en våning i hovstallet i Stockholm.

Familjens villa i Florida är nu ute till försäljning, rapporterar Aftonbladet. Utgångspriset för huset, med bland annat sju sovrum och åtta badrum plus stor trädgård och saltvattenpool, är motsvarande cirka 80 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons