Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pratsamhet väckte misstanke – smugglare döms

Brott • Publicerad 12 oktober 2022
Den 1 april hittades 10,3 kilo kokain i en bil vid Öresundsbron. Arkivbild på ett annat beslag.
Den 1 april hittades 10,3 kilo kokain i en bil vid Öresundsbron. Arkivbild på ett annat beslag.Foto: Tullverket

Gömt i ett lönnfack i ett ombyggt baksäte transporterade en 20-årig man mer än tio kilo kokain. När han den 1 april kom tillbaka till Sverige efter en resa till Amsterdam tillsammans med flickvännen blev tullpersonalen vid Öresundsbron misstänksam, eftersom han var "väldigt pratglad", enligt Tullverkets promemoria. Narkotikan hittades och nu döms mannen till fem års fängelse för synnerligen grov narkotikasmuggling.

Han har erkänt att han gjorde resan i en lånad bil på uppdrag av två personer som han känner. Han har uppgett att han visserligen misstänkte att det var kokain han fraktade, men inte att det var en så stor mängd. Malmö tingsrätt slår fast att han måste ha insett att det var en betydande mängd narkotika i bilen.

Även flickvännen var åtalad, men friades eftersom det inte finns några bevis för att hon visste vad som fanns gömt i bilen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons