Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisinstruktör avlossade skott inne i bil

Olycka • Publicerad 7 december 2022
En instruktör i polisens insatsstyrka riskerar löneavdrag efter att ha avlossat ett skott av misstag i samband med en övning. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

En skjutinstruktör vid polisens insatsstyrka avlossade ett skott av misstag i samband med en övning i Malmö hamn i början av november, skriver Sydsvenskan.

Instruktören, som riskerar löneavdrag, skulle förbereda ett vapen inför övningen när ett skott brann av inne i bilen.

Annons

Enligt polisen själv gick skottet av när han höll på att konvertera vapnet till ett övningsvapen. Skottet gick i ofarlig riktning utan att någon annan person fanns i omedelbar närhet, skriver Sydsvenskan.

Åklagaren har lagt ned utredningen och kommer inte att väcka åtal. Då händelsen inträffade vid övning och inte under tjänsteutövning görs ingen utredning om tjänstefel.

Eftersom polisen ändå framkallat fara yrkar polisregion Syd på att personalansvarsnämnden beslutar om en disciplinåtgärd i form av löneavdrag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons