Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisinsats mot byggen – 18 omhändertagna

Brott • Publicerad 11 december 2021
Södertäljepolisen, gränspolisen, Arbetsmiljöverket och Skatteverket medverkade vid inspektionerna. Genrebild.
Södertäljepolisen, gränspolisen, Arbetsmiljöverket och Skatteverket medverkade vid inspektionerna. Genrebild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polisen har omhändertagit 18 utländska arbetare vid en insats på byggen i Södertälje och Nykvarn. Personerna saknade arbetstillstånd. Totalt kontrollerades 92 personer på fyra företag.

"Dessa arbetsgivare, som utnyttjar och tjänar pengar på andra människors utsatthet och samtidigt undanhåller svenska staten skatteintäkter, är nu misstänkta för brott och anmälningar är upprättade. I många fall drivs dessa företag av den organiserade brottsligheten", säger Britt Marie Talonpoika vid Södertäljepolisen på polisens webbplats.

Annons

Arbetsmiljöverket hittade omfattande brister i arbetsmiljön som exempelvis fallrisker och att vissa arbetare inte vet vem som är deras arbetsgivare.

Inspektionerna sker inom ramen för ett regeringsuppdrag där flera myndigheter medverkar. Syftet är att motverka arbetslivskriminalitet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons