Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Poliser dödade i attack i Colombia

Minst åtta poliser dödades i Colombia sent på fredagen, lokal tid. Inga misstänkta gärningspersoner har hittills pekats ut.
Colombia • Publicerad 3 september 2022
Colombias president Gustavo Petro. Arkivbild.
Colombias president Gustavo Petro. Arkivbild.Foto: Fernando Vergara/AP/TT

Enligt tidningen El Tiempo var poliserna, som kom från den nationella polisen, civilklädda och attackerades med skott och sprängämnen när de anlände till en polisstation i staden Nieva i departementet Huila i centrala Colombia.

Landets president Gustavo Petro beklagar dådet på Twitter och skriver att företrädare från myndigheterna ska resa till Huila för att ta över utredningen.

Annons

Attacken är det första allvarliga dådet i landet sedan Petro tillträdde som president i början av ausgusti.

Den tidigare rebellen Petro är landets förste president från vänsterflanken.

Landet har sedan 1960-talet präglats av konflikter mellan staten och vänsterrebeller, men även högerparamilitärer och narkotikahandlare har spelat stor roll.

Petros regering har fokuserat på att ändra den taktik som används av militären och kräver mer respekt för mänskliga rättigheter. Strax efter det att han tillträtt togs de första stegen mot fredssamtal med vänstergerillan ELN, i enlighet med Petros vallöfte.

Petro beskriver på Twitter fredagens dåd som "ett tydligt sabotage" av vad han kallar "den fullständiga freden".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons