Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisens beslag: Heroin värt fem miljoner

Heroin till ett värde av fem miljoner kronor har beslagtagits av polisen efter ett ärende som inleddes i södra Stockholm. Flera personer har anhållits.
Brott • Publicerad 11 april 2022
En kontroll av en man i södra Stockholm på söndagen ledde polisen till ett stort heroinbeslag. Arkivbild.
En kontroll av en man i södra Stockholm på söndagen ledde polisen till ett stort heroinbeslag. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det var en narkotikacentral som vi har kunnat slå av. Det handlar om över 100 000 doser till personer som har det här missbruket, säger polisens insatsledare Kristoffer Samsing till P4 Stockholm.

Ärendet inleddes med att en grupp civilpoliser kontrollerade en man i södra Stockholm på söndagsförmiddagen. Mannen greps och narkotika togs i beslag.

Annons

Detta ledde till ytterligare gripanden och en husrannsakan i Botkyrka kommun, där ytterligare en större mängd narkotika beslagtogs.

"Vi är säkra på att det mesta av narkotikan skulle säljas till personer i Stockholms innerstad samt närområdet", säger Samsing i ett pressmeddelande.

Heroinet var portionsförpackat och polisen bedömer att narkotikan skulle säljas till "ett mycket stort antal personer".

Flera personer har nu anhållits misstänkta för grovt narkotikabrott och penningtvätt. Enligt polisen kan fler personer komma att frihetsberövas i ärendet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons