Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisen: Samband mellan krogattacker i Göteborg

Nattens explosion på Andra långgatan i Göteborg kan ha en koppling till förra veckans brandattacker på två andra Göteborgskrogar.
– Det är tydligt att vi kan se ett samband, säger polisens presstalesperson Caroline Karlsson.
Brott • Publicerad 11 juli 2023
Rutor krossades och restaurangen fylldes med rök efter explosionen på en krog på Andra långgatan.
Rutor krossades och restaurangen fylldes med rök efter explosionen på en krog på Andra långgatan.Foto: Hanna Brunlöf Windell/TT
Krogen som drabbades av explosionen på måndagen är en annan än den som utsattes för ett brandförsök förra veckan. De ligger dock på samma gata. Arkivbild.
Krogen som drabbades av explosionen på måndagen är en annan än den som utsattes för ett brandförsök förra veckan. De ligger dock på samma gata. Arkivbild.Foto: Hanna Brunlöf Windell/ TT

Strax efter klockan 19 på måndagskvällen inträffade en explosion på en krog på Andra långgatan i centrala Göteborg. Fönsterrutor krossades och lokalen rökfylldes, och en person fördes till sjukhus med lindriga skador.

– Det är någon form av smällare eller banger som har smällt av, säger Johan Josarp, vid polisens ledningscentral.

Tredje på en vecka

Annons

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för grov allmänfarlig skadegörelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Polisen utesluter inte att fler kan misstänkas i utredningen.

– Man har gjort iakttagelser av personer som har åkt iväg på sparkcykel i området vid tiden för explosionen. Vi är väldigt angelägna om att komma i kontakt med dem, säger Caroline Karlsson.

Det är den tredje händelsen inom loppet av en vecka. Natten till onsdagen förra veckan utsattes två krogar i Göteborg för brandattacker med mindre än en timmes mellanrum. På Andra långgatan avbröts försöket innan elden hann ta fart, men på Förstamajgatan i Kortedala blev branden fullt utvecklad.

Utreder samband

Polisen bekräftar nu att man misstänker ett samband mellan de tre händelserna, vilket P4 Göteborg först rapporterade om.

– Exakt vad det är som gör att vi kan se ett samband kan jag inte gå in på eftersom det råder förundersökningssekretess, säger Caroline Karlsson.

Polisen utreder nu på vilket sätt de tre krogarna som attackerats hänger ihop med varandra.

TT: Misstänks den anhållna mannen även för inblandning i de två tidigare händelserna?

– Det är lite för tidigt att säga, i första hand är det för måndagens händelse, säger Caroline Karlsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons