Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisen frågar ut Johnson om "partygate"

Storbritannien • Publicerad 12 februari 2022
Storbritanniens premiärminister frågas ut av polisen om den pågående skandalen om fester på Downing Street. Arkivbild.
Storbritanniens premiärminister frågas ut av polisen om den pågående skandalen om fester på Downing Street. Arkivbild.Foto: Daniel Leal/AP/TT

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har mottagit ett frågeformulär från polisen rörande "partygate"-skandalen, bekräftar en talesperson för Johnson.

Polisen meddelade i onsdags att den skulle skicka ut sådana formulär till över 50 personer för att reda ut vad som hände vid åtminstone tolv tillfällen på Downing Street, premiärministerns residens, under 2020 och 2021.

Annons

Polisen betonar att formuläret blir juridiskt bindande och måste svaras sanningsenligt inom sju dagar.

Boris Johnson har hamnat under enorm press på grund av uppgifterna om att han och hans stab haft fester och kalas – mot då rådande lagar – när pandemin var som värst under 2020 och 2021, ett brott som många britter bötfällts för.

Så sent som i torsdags fick Boris Johnson hård kritik från tidigare konservative premiärministern John Major.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons