Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisen: Fler borde anmäla it-attacker

Brott • Publicerad 6 juli 2021
Många företag värnar hellre sitt varumärke än polisanmäler en it-attack, enligt polisen. Arkivbild.Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix

Efter helgens it-attacker, som drabbat Coop och flera andra företag runt om i världen, uppmanar Polismyndigheten fler företag och organisationer att anmäla it-attacker, rapporterar Sveriges Radio.

Per Engström vid Polismyndigheten säger till Ekot att en del företag och organisationer bryr sig mer om att värna sitt varumärke än att polisanmäla en attack.

Annons

– Det är ju ett stort angrepp på samhället som vi såg senaste helgen med matvarubrist som ett resultat, säger Engström.

Även it-experten Patrik Fältström håller med om att det finns en underrapportering både till polisen och andra berörda instanser vad gäller it-attacker.

Fältström säger också att företag som hanterar en it-attack på rätt sätt kan stärka sitt varumärke snarare än att fläcka ned det genom att vara transparenta med vad som skett.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons