Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisen: Antisemitism bakom attack i Hamburg

Tyskland • Publicerad 5 oktober 2020
Avspärrningar utanför synagogan efter söndagens attack i Hamburg.
Avspärrningar utanför synagogan efter söndagens attack i Hamburg.Foto: Jonas Walzberg/DPA/AP/TT

Attacken mot en judisk student utanför en synagoga i Hamburg i norra Tyskland utreds som mordförsök med antisemitiska motiv, enligt polisen. Den 26-årige studenten fick flera slag i huvudet med en skyffel på söndagen och skadades allvarligt.

En misstänkt 29-åring greps av poliser som vaktade synagogan. Han hade kamouflagekläder och i fickan ett papper med ett handritat hakkors, enligt utredarna. Mannen har nu överförts till rättspsykiatrisk vård.

Annons

– En sådan attack är motbjudande, oavsett vad utredningar om motivet och gärningsmannens tillstånd må visa, säger Steffen Seibert, talesperson för förbundskansler Angela Merkel.

Den 9 oktober i fjol dödades två personer när en nynazist försökte storma en synagoga i den tyska staden Halle. Rättegången pågår mot en 28-årig man som åtalats för det dådet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons