Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polis tvingade tonåring klä av sig naken

En polis i Stockholm åtalas för misshandel av en tonårspojke i centrala Stockholm. Pojken knäades i magen och fick klä av sig naken på gatan innan polisen insåg att de stoppat fel killar.
Brott • Publicerad 5 december 2022
En polis i Stockholm åtalas vid Stockholms tingsrätt för att under ett ingripande ha tvingat en oskyldig tonåring att ta av sig naken. Arkivbild.
En polis i Stockholm åtalas vid Stockholms tingsrätt för att under ett ingripande ha tvingat en oskyldig tonåring att ta av sig naken. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/ TT

De tre 15-åringarna hade firat en födelsedag på restaurang och sprang mot bussen för att inte komma för sent hem när en bil stannade och tre civilklädda poliser hoppade ur, skriver Dagens Juridik.

Poliserna brottade ned pojkarna på marken, och knäade en av dem i magen.

Annons

"Jag tänkte direkt att vi antingen skulle bli rånade eller att dom kanske skulle typ kidnappa oss", berättar en av pojkarna i förhören, och beskriver att de inte förstod att det var civilpoliser.

En av pojkarna fick sedan klä av sig naken mitt på gatan.

"Det var obehagligt, för att det var massa människor som gick förbi och dom skrattade också samtidigt när de såg mig helt naken."

När poliserna sedan förstod att de gripit oskyldiga pojkar erbjöds pojkarna skjuts hem. Föräldrarna valde sedan att anmäla händelsen.

En av poliserna åtalas nu för misshandel och tjänstefel. De andra polisernas agerande anser åklagaren ryms inom polisens befogenheter.

Den åtalade polisen kommer att sparkas från sin tjänst om han döms för misshandel som inte är ringa.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons