Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polis sköt man i benet i Borås

Brott • Publicerad 16 januari 2023
Polis har skjutit en man i benet vid en insats i Borås. Arkivbild.
Polis har skjutit en man i benet vid en insats i Borås. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En polis sköt en man i benet vid en insats i Borås på måndagskvällen. Händelsen inträffade efter att ambulanspersonal mötts av en hotfull och till synes påverkad man, beväpnad med kniv.

– Polisen åkte på larmet med anledning av att ambulanspersonalen kände sig hotad. När poliserna kom dit blev de också hotade, vilket ledde till att en av poliserna tvingades avfyra sitt tjänstevapen, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen till TT.

Annons

Den skottskakade mannen, som är i 30-årsåldern, är misstänkt för mordförsök på polismännen och försök till grov misshandel av ambulanspersonalen.

Mannens tillstånd är "efter omständigheterna stabilt", uppger Carina Karlsson på Södra Älvsborgs sjukhus för Borås Tidning.

– Som alltid när polis använder sitt tjänstevapen kommer en utredning att inledas. Via den kommer det utredas om skjutningen var korrekt, säger Hans-Jörgen Ostler.

Händelsen inträffade vid 19.30-tiden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons