Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polis nära bli påkörd – kastade sig undan

Polisen uppmanade en man att stanna under en trafikkontroll utanför Ljungbyholm.
Men i stället fortsatte han i hög hastighet och var nära att träffa en polisman – som tvingades kasta sig undan. Mannen har nu anhållits.
Brott • Publicerad 4 oktober 2020
Mannen vägrade stanna vid en vägkontroll, och misstänks nu för mordförsök. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Händelsen inträffade vid 10-tiden på söndagsförmiddagen på landsväg 565 i närheten av Ljungbyholm, enligt polisen.

– När en bilist närmar sig i hög fart, så signalerar en av polismännen som är till fots att föraren ska stanna, men det gör föraren inte utan i stället fortsätter han köra. Han kör i hög fart i riktning mot polisen som blir tvungen att kasta sig undan för att inte bli påkörd av bilisten, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Annons

Mannen, som är i 60-årsåldern, lyckades undkomma. Men flera patruller sattes in i sökandet efter honom, och till sist greps han.

– Strax efter kl 13 så anträffar man föraren som är en man född 1959 i närområdet. Han är nu gripen misstänkt för mordförsök och flera andra trafikbrott som vårdslös körning och att inte ha iakttagit polismans tecken, säger Rusin.

Polisen vill inte svara på varför mannen agerade som han gjorde, eller hur gripandet gick till. Mannen har förhörts och anhållits.

– Det är ett allvarligt brott som han nu är misstänkt och gripen för, säger Rusin.

Polismannen har inte behövt uppsöka sjukhus för sina skador.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons