Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polis knivdödad i Bryssel – utreds som terror

En polis har dödats och en annan skadats i en knivattack i Bryssel i Belgien. Terrorutredare har tagit över utredningen om händelsen.
Belgien • Publicerad 10 november 2022
Personen som misstänks för attacken sköts och "neutraliserades", enligt polisen.Foto: Sylvain Plazy/AP/TT

"En av våra patruller attackerades av en man beväpnad med kniv", meddelar polisen.

"De två poliserna kallade på förstärkning. En polis från en annan patrull använde sitt vapen för att neutralisera angriparen", rapporterar tidningen Le Soir.

Annons

Polisen uppger också att de båda poliserna och personen som är misstänkt för attacken fördes till sjukhus. Eric Van Duyse, talesperson för landet åklagarmyndighet, meddelar att terrorutredare tagit över utredningen.

– Vi tog hand om fallet eftersom det finns misstanke om ett terroristmotiv, vilket kommer att bekräftas eller motbevisas av utredarna, säger han.

Den belgiska tidningen Het Laatste Nieuws rapporterar att personen som misstänks för dådet gått till en polisstation på torsdagsmorgonen och varnat för att han skulle döda en polis.

Belgiens premiärminister Alexander De Croo uttrycker sitt medkännande till den dödade polisens familj och vänner på Twitter.

"Våra poliser riskerar sina liv varje dag för att garantera våra medborgares säkerhet. Dagens tragedi visar detta ännu en gång."

"Min innerliga förhoppning är att hans inlagda kollega kommer att tillfriskna."

Inrikesministern Annelies Verlinden säger att "sådant våld mot vårt folk är oacceptabelt".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons