Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polestar bygger nytt huvudkontor i Göteborg

Ekonomi • Publicerad 2 juni 2023
Elbilstillverkaren Polestar ska etablera sitt nya huvudkontor i Göteborg. På bilden syns modellen Polestar 2. Arkivbild.
Elbilstillverkaren Polestar ska etablera sitt nya huvudkontor i Göteborg. På bilden syns modellen Polestar 2. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Elbilstillverkaren Polestar planerar att etablera sitt nya globala huvudkontor i Göteborg. Förutom huvudkontor ska byggnaden fungera som designcenter. Inflyttning planeras ske om fem år.

Polestar vill också långsiktigt fördubbla antalet anställda i staden. Enligt Göteborgs-Posten är målet att bli ungefär 3 000 medarbetare, som ska samlas i den nya byggnaden. Produktionen av bilarna kommer fortsatt ske i Kina respektive USA, enligt tidningen.

Annons

Göteborgs stad och Polestar har tecknat en gemensam avsiktsförklaring om bygget, som ska ligga i Frihamnen på Hisingen. Kommunen har direktanvisat mark med en yta på ungefär 80 000 kvadratmeter. Tanken är att en fastighetsägare ska bygga kontoret som sedan långsiktigt ska hyras ut till elbilsföretaget.

"Precis som Polestar har Göteborg ett tydligt fokus och en ledande internationell roll inom framtidens fordonsindustri med fokus på mer hållbara, eldrivna och uppkopplade fordon. Vi ser fram emot att utveckla en modern och attraktiv arbetsplats mitt i centrala stan", säger Thomas Ingenlath, vd på Polestar, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons