Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pojke ska ha erkänt skjutning – polisen kom inte

Brott • Publicerad 22 september 2023
Ett HVB-hem i Ångermanland uppger att de kontaktat polisen om pojkens erkännande, men säger att polisen aldrig kom. Arkivbild.
Ett HVB-hem i Ångermanland uppger att de kontaktat polisen om pojkens erkännande, men säger att polisen aldrig kom. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

En 16-årig pojke i Ångermanland med kopplingar till kriminella nätverk ska ha erkänt för personal på sitt HVB-hem att han varit inblandad i en skjutning i Stockholm – trots det kom inte polisen, rapporterar P4 Västernorrland.

Personalen uppger att pojken berättade om händelsen när han kom tillbaka efter en rymning, enligt ett dokument i en pågående brottsutredning. De säger sig då ha ringt polisen som uppgav att de skulle komma till boendet, men så ska inte ha skett.

Annons

Polisen känner inte till vad som har hänt, men har inlett en intern utredning.

– Det här ser vi ju allvarligt på, om det är så att man har kontaktat polisen och polisen inte har åkt till platsen när det är den här typen av ärende. Då är det något som har allvarligt brustit hos oss, säger lokalpolisområdeschef Dick Danielsson till P4 Västernorrland.

– Men i nuläget kan jag varken säga det ena eller det andra. Jag vet faktiskt inte, tillägger han.

Händelsen inträffade i mitten av mars i år. Ett dygn senare avvek pojken från HVB-hemmet igen och misstänks ha varit inblandad i en annan skjutning i Stockholmsområdet, där en 20-årig man skadades.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons