Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pojke påkörd av skolbuss – chaufför åtalas

En ödesdiger högersväng ledde till en sexårig pojkes död. Nu åtalas skolbusschauffören för vållande till annans död.
Brott • Publicerad 7 april 2022
En busschaufför åtalas för vållande till annans död efter en dödsolycka med en skolbuss. Arkivbild.
En busschaufför åtalas för vållande till annans död efter en dödsolycka med en skolbuss. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Pojken hade släppts av från framdörren denna decemberdag i Hjärsås i Östra Göinge kommun och befann sig därmed på bussens högra sida.

– På högersidan är det en död vinkel som är ganska stor och det hjälper inte att man tittar i sidospegeln, för den sidan är så pass skymd på grund av storleken på bussen, säger kammaråklagare Johan Eriksson, som åtalat chauffören.

Annons

Chauffören visste att pojken släppts av på höger sida och hade inte förvissat sig om att han inte fortfarande kvar vid sidan av bussen när bussen skulle vändas.

Att fullfölja svängen utan att ha kontroll var oaktsamt, framhåller åklagaren. Pojken blev överkörd av bussens bakhjul.

Chauffören, som nekar till brott, märkte inte vad som hänt, utan körde ifrån platsen. Först när bussbolagets trafikledning kontaktades av polis blev det känt för bolaget vad som hänt, rapporterar Kristianstadsbladet.

Busschauffören riskerar villkorlig dom och böter plus eventuellt skadestånd.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons