Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Planer på vaccinpass skrotas i England

Storbritannien • Publicerad 12 september 2021
Det kommer inte att behövas vaccinpass för att besöka engelska klubbar, som exempelvis The Piano Works i London där bilden är tagen i somras.
Det kommer inte att behövas vaccinpass för att besöka engelska klubbar, som exempelvis The Piano Works i London där bilden är tagen i somras.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Vaccinpass kommer inte att behövas för att besöka nattklubbar och stora evenemang i England, enligt Storbritanniens hälsominister Sajid Javid. Planerna på att införa ett sådant krav väntades träda i kraft i slutet av månaden och har mötts av kritik från såväl nöjesindustrin som vissa politiker.

Tanken var att folk skulle behöva visa upp ett intyg på att de fått två doser vaccin mot covid-19 för att få besöka evenemang med mycket folk. Men enligt Sajid Javid har regeringen undersökt underlaget och kommit fram till att åtgärden inte ska införas.

Annons

– Vi ska inte göra saker bara för sakens skull eller för att andra gör det och vi måste undersöka varje möjligt ingripande noggrant, säger han till BBC.

Beslutet beskrivs av BBC som en u-sväng av regeringen. Senast i förra veckan sade vaccinminister Nadhim Zahawi att ett vaccinpass var det bästa sättet att hålla nattlivet i gång.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons