Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pirater kidnappade del av besättning

Danmark • Publicerad 31 mars 2023
Internationell militärövning mot pirater i Guineabukten. Arkivbild.
Internationell militärövning mot pirater i Guineabukten. Arkivbild.Foto: Sunday Alamba/AP/TT

Den danska oljetankern Monjasa Reformer som togs över av pirater i förra helgen har hittats i Guineabukten. Sex medlemmar ur besättningen har kidnappats, enligt franska flottan.

Fartyget hade en besättning på 16 man när det bordades av pirater den 25 mars. Det lokaliserades av den franska flottan i torsdags, utanför São Tomé och Príncipe vid Västafrikas kust.

Annons

"Piraterna har övergivit fartyget och tagit med sig en del av besättningen", lyder ett uttalande från Monjasa. "De räddade besättningsmedlemmarna är alla vid god hälsa och i säkerhet i en trygg miljö", fortsätter det danska rederiet.

– Vi väntar på att piraterna ska höra av sig. Först då vet vi vilka steg vi kan vidta, men vi planerar för olika scenarier, säger rederiets vice vd Svend Stenberg Mølholt till Danmarks Radio och uppger att de besättningsmedlemmar som räddats har tagits till Lomé i Togo.

Inga detaljer ges om de kidnappades nationaliteter. Rederiet har tidigare uppgivit att inga danskar finns i besättningen.

Varken fartyget eller lasten har skadats.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons