Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Personal missade att patient avlidit

Patienten hade avlidit, men det märkte inte personalen, så den döda personen skickades vidare från akuten till en vårdavdelning.
Sjukvård • Publicerad 11 januari 2023
En avliden patient flyttades från akutmottagningen vidare till en vårdavdelning. Arkivbild.
En avliden patient flyttades från akutmottagningen vidare till en vårdavdelning. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

Händelsen på Helsingborgs lasarett under julhelgen är anmäld som en intern avvikelse och utreds nu internt, rapporterar HD/Sydsvenskan.

– Det här ska inte hända. Vi ska inte skicka upp en avliden patient till en vårdavdelning, säger akutens chef Marcus Larsson till tidningen.

Annons

Att den äldre, svårt sjuka patienten var i livets slutskede stod klart för personalen från start. Det är ännu inte helt klarlagt hur länge patienten var på akuten innan beslut om inläggning på vårdavdelning fattades. Enligt akutens chef var det en kortare tid, men enligt andra personers uppgifter till tidningen tog det ett antal timmar.

Läget var mycket ansträngt på sjukhuset under julhelgen på grund av covid, influensa och RS-virus. Marcus Larsson framhåller att man alltid försöker prioritera patienter i livets slutskede för att de inte ska behöva dö på akuten.

– Det är inte så värdigt. Men någonting blev inte som det skulle, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons