Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ung man skjuten i Eslöv – allvarligt skadad

En man i 25-årsåldern sköts i centrala Eslöv vid 18.45-tiden på fredagen. Han skadades allvarligt.
Brott • Publicerad 15 april 2022
En man sköts i Eslöv på långfredagen. Polisen spärrade av delar av centrala staden.
En man sköts i Eslöv på långfredagen. Polisen spärrade av delar av centrala staden.Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi fick larm från en uppringare om att denne sett en person bli skjuten utomhus. När patruller kom till platsen hittade vi en man som fördes till sjukhus med ambulans, säger polisens presstalesperson Patric Fors till TT.

Mannen är enligt Region Skånes skadelägesinformation allvarligt skadad men han var vid medvetande när polis kom till brottsplatsen.

Annons

– Han var vaken och talbar, säger Patric Fors.

Ingen har gripits misstänkt för dådet som rubriceras som försök till mord. Det fanns många personer i området när mannen sköts.

– Vittnen har sett flera personer lämna platsen efter skottlossningen men vi vet inte om de är inblandade eller om de bara sprungit därifrån, säger Fors.

Under kvällen hölls vittnesförhör och polisen knackade dörr i området. Vid 23-tiden var polisens tekniker klara med undersökningen av brottsplatsen och avspärrningarna, som fanns i närheten av Stora Torg, kunde tas bort.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons