Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Påven utskriven från sjukhus

Vatikanstaten • Publicerad 16 juni 2023
Påve Franciskus har skrivits ut från sjukhus, efter en bråckoperation.
Påve Franciskus har skrivits ut från sjukhus, efter en bråckoperation.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Påve Franciskus har lämnat det sjukhus i Rom där han vårdats i nio dagar efter att ha opererats för bråck i buken. 86-åringen skjutsades ut i rullstol, log och vinkade åt den folkmassa som samlats vid Gemelli-sjukhuset.

Operationen genomfördes den 7 juni, enligt Vatikanen "utan komplikationer".

Annons

Man visste att återhämtningen skulle ta tid. Påvens offentliga framträdanden, inklusive audienser, är inställda till och med söndag.

Påven har den senaste tid haft vissa hälsoproblem. I mars tillbringade han tre dagar på sjukhus sedan han haft bröstsmärtor och blivit inlagd för luftrörskatarr. För två år sedan opererade påve Franciskus bort runt 30 centimeter av tjocktarmen efter en inflammation.

Den argentinske påven lider också av kronisk knäsmärta. Och som 21-åring genomgick han en operation som innebar att en del av hans ena lunga togs bort.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons