Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Patient dog i väntan på operation vid tarmvred

Vård • Publicerad 12 maj 2021
En patient i Region Västerbotten har avlidit i väntan på operation, nu har händelsen blivit anmäld till Inspektionen för vård och omsorg.
En patient i Region Västerbotten har avlidit i väntan på operation, nu har händelsen blivit anmäld till Inspektionen för vård och omsorg.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En patient i Region Västerbotten med flera underliggande sjukdomar kom till sjukhus med buksmärtor, illamående och kräkningar sedan ett dygn tillbaka.

Det konstaterades att personen hade tarmvred. Vid undersökning sågs även tecken på bristande blodförsörjning till tarmen.

Annons

Men på grund av brister i kommunikationen kring hur tillståndet skulle bedömas och behandlas så fördröjdes slutlig operation.

Under tiden förvärrades tillståndet och patienten fick flytta till en intensivvårdsavdelning innan operation genomfördes. Då var tillståndet kritiskt och patienten avled kort efter operationen.

I ett pressmeddelande uppger Region Västerbotten att man har utrett fallet och tagit fram åtgärder för att minska risken för upprepning. Därefter har regionen gjort en lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg som ska granska fallet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons