Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Par planerade dåd mot Kirchner tillsammans

Den man som misstänks för att ha försökt mörda Argentinas vicepresident Cristina Fernández de Kirchner ska ha planerat dådet tillsammans med sin flickvän "i samförstånd", rapporterar lokala medier med hänvisning till domstolshandlingar.
Argentina • Publicerad 8 september 2022
Anhängare till Cristina Fernández de Kirchner under en samling till stöd för vicepresidenten efter dådet. Arkivbild.
Anhängare till Cristina Fernández de Kirchner under en samling till stöd för vicepresidenten efter dådet. Arkivbild.Foto: Rodrigo Abd/AP/TT

Det var i förra veckan som Cristina Fernández de Kirchner hälsade på anhängare utanför sitt hem i Buenos Aires på torsdagskvällen, lokal tid, när en man trängde sig fram och riktade en pistol mot hennes ansikte. Mannen tryckte av, men av okänd anledning avfyrades inte vapnet. Kort därpå greps han.

Flickvännen uppgav i tv-intervjuer efter händelsen att hon inte hade träffat sin partner på två dygn när attacken ägde rum. Men övervakningsfilmer har sedan dess visat att de båda befann sig vid brottsplatsen under den aktuella dagen.

Annons

Tiotusentals demonstrerade till stöd för Kirchner dagen efter dådet på uppmaning av den vänsterorienterade regeringskoalitionen Fronten för alla, som Kirchner tillhör.

Hon står för närvarande åtalad för korruption och åklagare yrkar på fängelsestraff på tolv år samt ett livslångt förbud att verka inom politiken.

En dom väntas i slutet av året och även om hon skulle dömas är det inte säkert att hon hamnar i fängelse. Hon kan få fängelsestraff efter beslut av Högsta domstolen eller om hon förlorar sin plats i senaten vid valet i slutet av nästa år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons