Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Par döms för blåljussabotage

En kvinna och en man döms för att ha försökt stoppa polisen under en biljakt utanför Luleå i mars, rapporterar Norr Media.
Brott • Publicerad 10 maj 2023
Polisen hamnade i diket när hjullastaren körde fram. Arkivbild.
Polisen hamnade i diket när hjullastaren körde fram. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/AP/TT

Polisen jagade en man som körde in på en smal skogsväg. Där körde en hjullastare fram för att hindra polisbilen, som tvingades väja och körde ned i diket.

"Det kan inte råda någon tvekan om att föraren av traktorn såg båda bilarna komma och att denne medvetet körde ut med traktorn framför polisbilen", skriver tingsrätten enligt mediebolaget.

Annons

Hjullastaren lämnade platsen, men hittades av en annan patrull senare.

Tingsrätten dömer den utpekade hjullastarföraren till två års fängelse för flera brott, bland annat försök till grovt våld mot tjänsteman. Han själv hävdar att det var någon annan som körde fordonet framför polisbilen.

Hans fru, 51 år gammal döms, även hon mot sitt nekande, till två månaders fängelse för att för att också ha försökt att hindra en utryckande polisbil under polisjakten med sin personbil.

Polisen har misstänkt att den ursprunglige föraren som man jagade och som kom undan när polisbilen hamnade i diket, är en anhörig till hjullastarföraren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons