Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Par döms för att ha dödat sexårig son

En sexårig pojke i Storbritannien mördades av sin styvmamma efter flera månaders tortyr.
Kvinnan och pojkens pappa döms till långa fängelsestraff i ett fall som domaren beskriver som ett av de värsta han varit med om.
Storbritannien • Publicerad 3 december 2021
En sexårig pojke i Storbritannien utsattes för tortyrartad behandling i flera månader och slogs till sist ihjäl av sin styvmamma. Arkivbild.
En sexårig pojke i Storbritannien utsattes för tortyrartad behandling i flera månader och slogs till sist ihjäl av sin styvmamma. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den 29-åriga mannen var pojkens pappa och den 32-åriga kvinnan hans styvmamma. I samband med att pandemin startade höll familjen sig i hemmet i en ort utanför Birmingham, varpå flera månaders grymheter tog vid.

Sexåringen fick i perioder inte mat eller vatten, han utsattes för våld, tvingades stå i skamvrå i flera timmar, fick sova på golvet och gavs vid flera tillfällen stora doser salt som kunde förgifta honom.

Annons

Familjen hade en kamera i vardagsrummet – enligt styvmamman för att de skulle kunna bevaka pojken – så delar av det han utsattes för har spelats in och kunnat användas som bevis i rätten.

I kvinnans telefon fanns en mängd ljudinspelningar där pojken hörs gråta och ropa saker som "Ingen älskar mig" och "Ingen kommer att ge mig mat". Dessa skickade hon till pappan, som vid ett tillfälle svarade ungefär "Gör bara slut på honom".

I juni 2020 dog sexåringen av hjärnskador som han fått efter att styvmamman skakat och dunkat honom mot en vägg. Rättsläkarna fann 130 skador på hans kropp.

Domare Justice Wall noterar att paret agerat sadistiskt och inte visar någon ånger, rapporterar BBC. Fallet är ett av de värsta och mest stötande han behövt hantera, fortsätter han.

Kvinnan döms till 29 års fängelse för mord och pappan döms till 20 års fängelse för dråp.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons