Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Padelkedja ansöker om rekonstruktion

Ekonomi • Publicerad 7 oktober 2022
Företaget bakom padelkedjan We are padel ansöker om företagsrekonstruktion. Arkivbild.
Företaget bakom padelkedjan We are padel ansöker om företagsrekonstruktion. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Padelkedjan We are padel, som driver cirka 70 padelhallar, ansöker om rekonstruktion i Örebro tingsrätt, meddelar företaget på sin hemsida.

Antalet padelhallar har ökat stort i Sverige de senaste åren, och enligt företaget är utbudet i dag större än efterfrågan på flera platser i landet.

Annons

"Det är en hårt konkurrensutsatt marknad och vi måste agera för att ge verksamheten rätt förutsättningar för att behålla ett sunt nätverk av hallar och för att ta hand om våra anställda", säger We are padels styrelseordförande Pontus Gustafsson i ett pressmeddelande.

Enligt We are padel har inflationsläget och högre energipriser därtill gjort det mer kostsamt att driva padelanläggningar. Företaget kommer därför att inleda förhandlingar med bland annat hyresvärdar för att sänka sina omkostnader.

Fakta: Företagsrekonstruktion

Företagsrekonstruktion är ett alternativ till konkurs för företag som har ekonomiska problem, men möjlighet att på sikt överleva. Företaget skyddas mot konkurs och utmätning för att få möjlighet att ombilda och återuppbygga sin verksamhet.

Källa: Kronofogden.se

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons