Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Över en miljard vaccindoser från EU

EU har exporterat över en miljard vaccindoser de senaste tio månaderna.
EU • Publicerad 18 oktober 2021
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.Foto: Yves Herman/AP/TT

– Vacciner som producerats i EU har sänts till fler än 150 länder på alla kontinenter -- från Japan till Turkiet, från Storbritannien till Nya Zeeland, från Sydafrika till Brasilien, säger hon.

Enligt von der Leyen har omkring 87 miljoner doser vaccin skickats till låg- och medelinkomstländer genom det internationella vaccinsamarbetet Covax.

Annons

Över 75 procent av de vuxna i EU är fullvaccinerade, och EU har enligt von der Leyen alltid delat med sig av vaccin till andra länder.

– För vi visste att vi bara kan besegra covid-19 om vi bekämpar den överallt.

Hon säger att målet nu är att tillsammans med USA se till att vaccinationsgraden i världen når 70 procent nästa år.

De närmaste månaderna kommer minst 500 miljoner doneras till de mest utsatta länderna, enligt uttalandet, där von der Leyen uppger att hon arbetar tätt med Italiens premiärminister Mario Draghi och USA:s president Joe Biden för att få G20-ländernas ledare att samarbeta i kampen mot pandemin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons