Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Över 500 får lämna al-Hol- lägret i Syrien

Syrien • Publicerad 16 november 2020
Många kvinnor som hållits i al-Hol-lägret i nordöstra Syrien har frigetts. Arkivbild.Foto: Alessio Mamo/AP/TT

Fler än 500 syrier har setts lämna lägret al-Hol i nordöstra av Syrien. Några av dem tros ha haft kopplingar till terrorrörelsen IS, enligt talespersoner för kurderna, som kontrollerar det överbefolkade lägret i Hassakah-provinsen.

Nyhetsbyrån AFP:s reporter på plats såg hur kvinnor lastade tillhörigheter som kläder, mat, kycklingar och får på väntande lastbilar.

Annons

Kurdiska säkerhetsstyrkor kontrollerade väskor vid avfärd.

Den kurdiske chefen för lägret, Sheikhmous Ahmad, säger att 515 personer från 120 familjer var på väg hem, främst till områden i provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor).

I början av november rapporterades det att fyra svenska kvinnor, som kopplas till extremiströrelsen IS, var på väg till Sverige med sina barn. Minst två av dem ska tidigare ha befunnit sig i al-Hol-lägret, och flykten ska ha gått via Turkiet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons