Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Över 30 000 grisar slaktade i Italien

Italien • Publicerad 20 september 2023
Nära 34|000 grisar på totalt tolv gårdar i regionen Lombardiet i norra Italien har slaktats för att förhindra spridning av svinpest. Arkivbild.
Nära 34|000 grisar på totalt tolv gårdar i regionen Lombardiet i norra Italien har slaktats för att förhindra spridning av svinpest. Arkivbild.Foto: Paula Phounsavath/AP/TT

Nära 34 000 grisar på totalt tolv gårdar i regionen Lombardiet i norra Italien har slaktats för att stoppa spridning av svinpest, skriver Reuters.

Nära hälften av Italiens tio miljoner tamgrisar finns i Lombardiet.

Annons

Sjukdomen upptäcktes första gången i Italien 2022. I de allra flesta av de fall som upptäckts har vildsvin varit drabbade, och endast ett fåtal har registrerats bland tamgrisar.

Afrikansk svinpest är en smittsam virussjukdom som drabbar vildsvin och grisar med allvarlig sjukdom och död inom oftast en vecka.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons