Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Oväder dränker grekisk stad i lermassor

Grekland • Publicerad 28 september 2023
Stora vattenmängder och lermassor har dragit in över den grekiska staden Volos.
Stora vattenmängder och lermassor har dragit in över den grekiska staden Volos.Foto: Petros Giannakouris/AP/TT

Översvämningar, jordskred och lermassor. Under de senaste dygnen har stormen Elias dragit in med full kraft över de mellersta delarna av Grekland. Hårdast har staden Volos drabbats, där många av de över 140 000 invånarna bevittnat hur gator har förvandlats till floder och källare svämmat över.

– Hela Volos har förvandlats till en sjö. Människors liv är i fara och 80 procent av staden är utan ström, säger Volos borgmästare Achilleas Beos till grekisk statlig tv och tillägger:

Annons

– Jag vet inte var Gud hittade så mycket vatten. Det är som berättelsen om Noaks ark.

I början av september drabbades området hårt av stormen Daniel, som krävde 17 liv och orsakade stora materiella skador under sin framfart.

I Volos använder invånarna nu plasthinkar för att ösa ut lera ur sina hem. En av dem är den 83-årige Apostolis Dafereras, som har bott i en förort till staden sedan 1955.

– Jag har aldrig sett något liknande, säger han till AP.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons