Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Österrike utvisar fyra ryska diplomater

Österrike • Publicerad 2 februari 2023
Fler ryska diplomater i Wien sparkas ut ur Österrike. Arkivbild.Foto: Theresa Wey/AP/TT

Österrike har beslutat att utvisa fyra av Rysslands diplomater i landet.

Utrikesdepartementet i Wien meddelar att diplomaterna har agerat på ett vis som inte är förenligt med den status de har i landet, utan att gå in närmare på vad, rapporterar bland andra dagstidningen Kurier.

Annons

Två av personerna har vanlig diplomatstatus vid den ryska ambassaden och förklaras persona non grata av Österrike. De andra två är diplomater vid Rysslands FN-representation som har varit verksamma i Österrike.

De fyra måste lämna landet senast på onsdag nästa vecka.

Landet har haft flera uppmärksammade spionskandaler med inblandade ryssar under det gångna året. I april förra året beslutades också att flera ryska diplomater skulle utvisas.

Österrikes president Alexander Van der Bellen besökte Ukraina på onsdagen, men det framgår inte om diplomatutvisningarna har någon koppling till det besöket.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons