Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ordningsvakt rånade kollega – i hovrätten

Brott • Publicerad 2 oktober 2020
En man i 30-årsåldern har dömts för rån i Svea hovrätts lokaler. Arkivbild.Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

En manlig ordningsvakt i 30-årsåldern döms för rån, olaga hot och övergrepp i rättssak efter att ha gett sig på en annan ordningsvakt inne i Svea hovrätts lokaler i Stockholm, rapporterar Expressen.

Ordningsvakten har också förlorat sin tjänst på säkerhetsbolaget där han var anställd.

Annons

Enligt åtalet har mannen en dag i mitten av januari ryckt åt sig sin före detta kollegas mobiltelefon i omklädningsrummet. Därefter har han utsatt denne för flera våldshot, bland annat om polisen kontaktades.

"Om du kontaktar någon kollega, chefen eller om du ens tänker tanken att kontakta polisen kommer du råka jävligt illa ut", ska han ha sagt enligt brottsoffret.

Ordningsvakten nekar till brott, men dömdes till villkorlig dom och 240 timmars samhällstjänster. Han ska dessutom betala 15 000 kronor i skadestånd till sin före detta kollega.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons