Nyheter

Öppnar stödlinje för coronaoroliga

Blekinge ,
Gammal som ung som är orolig och vill prata med någon kan ringa till Röda Korsets nya stödtelefon. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT
Gammal som ung som är orolig och vill prata med någon kan ringa till Röda Korsets nya stödtelefon. Arkivbild.

Röda Korset öppnar en telefonlinje för de som är känner oro över coronakrisen. Dit kan den som vill ringa och prata med Röda Korset-personal och volontärer som är utbildade i krisstöd och psykologisk första hjälpen.

"Den här situationen innebär en enorm omställning i allas liv och det är helt normalt att känna oro. Vi vet att människor mår bättre av att få prata om situationen med andra och det är därför vi nu startar stödtelefonen", säger Sara Hedrenius, tematisk rådgivare för krisstöd på Röda Korset.

Syftet med telefonlinjen är inte att göra medicinska bedömningar – sådana samtal hänvisas fortsatt till 1177 – utan att bidra till lugn och trygghet. De som ringer kan även bli hänvisade till säker information om pandemin.

Telefonen kommer till en början att vara öppen mellan 12 och 16 varje vardag.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.