Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ola Bini inför rätta i Ecuador i oktober

Brott • Publicerad 13 september 2021
Sedan 2019 har rättsprocessen mot Ola Bini pågått i Ecuador. Nu har det kommit besked om att rättegången mot honom inleds i oktober. Arkivbild.
Sedan 2019 har rättsprocessen mot Ola Bini pågått i Ecuador. Nu har det kommit besked om att rättegången mot honom inleds i oktober. Arkivbild.Foto: Dolores Ochoa/AP/TT

Den 21 oktober inleds rättegången i Ecuador mot den svenske programmeraren och internetaktivisten Ola Bini som åtalats för dataintrång.

Sent i fredags kväll fick Ola Bini besked om att rättegången kommer att hållas den 21 och 22 oktober, skriver hans pappa Dag Gustafsson i ett mejl till TT.

Annons

Ola Bini greps i Ecuadors huvudstad Quito i april 2019, misstänkt för att utan tillstånd ha fått tillgång till data- och telekomsystem. Han var frihetsberövad till i slutet av juni det året, och får sedan dess inte lämna landet.

Bini är bekant med den fängslade Wikileaksgrundaren Julian Assange, som tidigare uppehöll sig på Ecuadors ambassad i London. Bini greps bara timmar efter det att Ecuador dragit tillbaka Assanges asyl.

Binis försvarare Carlos Soria har tidigare sagt till TT att rättsprocessen mot hans klient har varit politiskt motiverad från första början.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons