Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ökänd våldtäktsman dömd igen

Brott • Publicerad 1 november 2020
En notorisk vanesexförbrytare har återigen dömts till fängelse. Arkivbild.
En notorisk vanesexförbrytare har återigen dömts till fängelse. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Han fälldes för sexbrott redan 1988. Sedan dess har hans brottsregister fyllts på i strid ström med domar för våldtäkter och andra sexbrott.

Nyligen dömdes mannen återigen för våldtäkt, rapporterar GT. Straffet blev fängelse i fyra år för "Spökmannen" som medierna snabbt döpte honom till i början av brottskarriären.

Annons

Den senaste våldtäkten skedde utanför Göteborg i augusti, ett halvår efter hans villkorliga frigivning från fängelse där han avtjänade ett fyraårigt straff för att ha våldtagit två prostituerade kvinnor i Varberg 2016 respektive 2017.

Inom loppet av fem år avvek han tre gånger från permissioner. Vid två tillfällen gick flykten utomlands. En gång höll han sig borta i över tio år och fick straffet preskriberat.

Hans sexualbrottslighet har sadistiska inslag och gärningarna visar på bristande empatisk förmåga, enligt ett psykologutlåtande skriver GT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons