Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ökad satsning mot hatbrott

Politik • Publicerad 5 september 2021
Den vackra synagogan i Malmö. Den internationella konferensen om Förintelsen och antisemitism hålls i staden nästa månad. Arkivbild.
Den vackra synagogan i Malmö. Den internationella konferensen om Förintelsen och antisemitism hålls i staden nästa månad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Inför den internationella konferensen om Förintelsen och antisemitism i Malmö den 13 oktober berättar nu statsminister Stefan Löfven (S) om några av Sveriges satsningar, rapporterar Dagens Nyheter.

Statsbidraget till skyddsåtgärder åt judiska församlingar och andra utsatta samfund ökar från 22 till 34 miljoner kronor mellan 2021 och 2022.

Annons

För att bättre kunna hantera hatbrott ska polisen genomföra kompetenshöjande insatser och redovisa uppklarningen. Även arbetet mot it-relaterade hatbrott ska löpande redovisas.

Regering anslår också åtta miljoner kronor årligen till en permanent satsning på skräddarsydda åtgärdsprogram mot antisemitism, antiziganism, islamofobi, afrofobi och rasism mot samer.

Till Internationellt forum för hågkomst av Förintelsen och mot antisemitism är stats- och regeringschefer från 50 länder inbjudna. Dessutom deltar nätjättar som Facebook, Google och Tiktok.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons