Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Officer sköt räv med automatkarbin

Djur • Publicerad 13 november 2020
Räv. Arkivbild.
Räv. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Försvarsmakten har anmält en officer till personalansvarsnämnden eftersom han avlivat en räv med en automatkarbin, rapporterar SVT Norrbotten.

Officeren höll i en utbildning på en skjutbana i Boden i september när han upptäckte en räv som verkade vara sjuk. Han bestämde sig för att avliva räven genom att skjuta den med sin automatkarbin.

Annons

Räven sprang in i en angränsande skog sedan den hade träffats av ett skott, och officeraren följde efter djuret och bedömde att den var död.

Men räven fortfarande vid liv och kom senare tillbaka till skjutbanan. Officeren sköt då räven på nytt med en kollegas automatkarbin, enligt SVT.

Försvarsmakten vill utreda om det är tillåtet att använda sitt tjänstevapen för att avliva djur i enlighet med jaktförordningen, och personalansvarsnämnden prövar en åtalsanmälan eller disciplinpåföljd.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons