Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Johnson: Trump är naturligt motståndskraftig

Krya på dig-hälsningar fortsätter att strömma in sedan det blivit känt att USA:s president Donald Trump har covid-19.
Både Kinas och Nordkoreas ledare skickar önskningar om god bättring.
USA • Publicerad 3 oktober 2020
USA:s president Donald Trump lades in på militärsjukhuset Walter Reed på fredagskvällen, lokal tid.
USA:s president Donald Trump lades in på militärsjukhuset Walter Reed på fredagskvällen, lokal tid.Foto: Jacquelyn Martin/AP/TT

Den tidigare amerikanske presidenten Barack Obama önskar sin efterträdare ett snabbt tillfrisknande.

– Även om vi är mitt i en stor politisk kamp, som vi tar på största allvar, vill vi också framföra vårt varma deltagande till USA:s president och första dam, säger Barack Obama under en tillställning för att samla in pengar till Demokraternas vicepresidentkandidat Kamala Harris kampanj.

Annons

– Vi är alla amerikaner och vi är alla människor, och vi vill se till att alla är friska, säger han vidare.

Behövde intensivvård

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, som själv insjuknade i covid-19 tidigare i år och då behövde intensivvård, säger att han är säker på att Trump kommer att återhämta sig.

– Han är uppenbarligen en naturligt motståndskraftig person och jag är säker på att han tar sig igenom det, säger Johnson och uppger att han ringt Vita huset på fredagskvällen.

Enligt Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA har ledaren Kim Jong-Un skickat ett personligt meddelande till Trump med tillönskan om ett snabbt tillfrisknande för presidenten och hans fru. En samstämmig hälsning kommer från Kinas president Xi Jinping, enligt statliga kinesiska medier.

"För världens bästa"

Även Brasiliens president Jair Bolsonaro skickar en hälsning till Trump.

"Med tro på Gud kommer de att återhämta sig snabbt, och arbetet med att sköta landet och omvalskampanjen kommer inte att påverkas. Du kommer att vinna och komma stärkt ur detta, för USA:s och för världens bästa", skriver han på Facebook.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons