Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nytt försök för Artemis i november

USA • Publicerad 2 oktober 2022
Nasas månraket rullades i tisdags tillbaka in i hangaren för att stå skyddad under orkanen Ian.
Nasas månraket rullades i tisdags tillbaka in i hangaren för att stå skyddad under orkanen Ian.Foto: John Raoux/AP/TT

Ett nytt försök att skjuta upp den obemannade månraketen Artemis kan göras i november, meddelar amerikanska rymdstyrelsen Nasa.

Förberedelser görs för en uppskjutning mellan den 12 och 27 november, uppger Nasa som inte vill spika ett definitivt datum ännu.

Annons

Ovädret Ian gjorde att den uppskjutning som var planerad till den 27 september fick ställas in. Månraketen ställdes i tisdags tillbaka in i hangaren på Kennedy Space Center för att vara skyddat när orkanen drog in över Florida.

Att nästa försök görs först i november ger anställda på rymdcentret tid att "ta hand om sina familjer och hem efter stormen", enligt Nasa. Det tar också flera dagar att rulla ut raketen ur hangaren igen.

Två försök att skjuta upp Artemis har redan gjorts, men båda fick ställas in i sista minuten på grund av tekniska problem.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons