Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nytt försök att skaffa lokal till trångbott sjukvårdslager

Blekinge • Publicerad 3 januari 2019
Lokal till ett nytt materiallager för sjukvården i Region Blekinge och Region Kronoberg ska upphandlas. Ett tidigare hyreskontrakt revs upp efter att ha prövats i förvaltningsrätt och kammarrätt.
Lokal till ett nytt materiallager för sjukvården i Region Blekinge och Region Kronoberg ska upphandlas. Ett tidigare hyreskontrakt revs upp efter att ha prövats i förvaltningsrätt och kammarrätt.Foto: Daniel Svensson

Landstingets materiallager ska flyttas ut från sjukhusområdet. Nu ska anbud börja hämtas in på lediga, hyreslokaler, som kan passa som ny materialdepå.

Enligt ett pressmeddelande från nybildade Region Blekinge ska det vara en nyckelfärdig lokal, som motsvarar landstingets behov.

Annons

Materiallagret används för förbrukningsartiklar för sjukvården i Blekinge, men också av Region Kronoberg, och har varit trångbott i flera år. Redan 2015 påbörjades sökandet efter alternativa lokaler.

2017 fick Landstinget Blekinge bakläxa på sitt hyreskontrakt på en då ännu inte byggd lagerlokal vid E22 i Nättraby. En upphandling skulle ha gjorts enligt både förvaltningsrätt och kammarrätt. Kontraktet ogiltigförklarades och revs upp på lokalen, som stått tom sedan den blev färdigbyggd.

Efter domen har landstinget stämts på mångmiljonbelopp av två olika fastighetsföretag. Tvisterna ligger i Blekinge tingsrätt för avgörande.

I maj 2018 beslutade landstingsstyrelsen att göra en upphandling av en materialdepå.

Johanna RundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons