Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nytt flyktingläger på Lesbos nästa sommar

Grekland • Publicerad 12 oktober 2020
Migranter utanför lägret i Kara Tepe, norr om Mytilene, på Lesbos.Foto: Panagiotis Balaskas/AP/TT

Grekland ska bygga ett nytt permanent flyktingläger som ska stå färdigt på ön Lesbos nästa år. Beskedet från migrationsminister Notis Mitarachi kommer efter det att Morialägret brann ner i september.

– Vårt mål är att ha den permanenta anläggningen i bruk sommaren 2021, säger Mitarachi till reportrar.

Annons

Dessutom har byggföretag anlitats för nya flyktingläger på Samos, Kos och Leros. Lägren kommer att ha brandsäkerhetssystem och "värdiga" levnadsförhållanden, enligt ministern.

När Moria brann ner den 8 september uppfördes snabbt ett tältläger för att migranterna skulle ha någonstans att ta vägen. Förra veckan behövde 80 tält bytas ut på grund av kraftiga skyfall och att vintern närmar sig med stormsteg.

Enligt Mitarachi bor 7 400 personer i det tillfälliga lägret i Kara Tepe, norr om Mytilene. Många som lever där har klagat på att det saknas elektricitet och rinnande vatten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons