Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nytt fängelseupplopp i Ecuador – flera döda

Ecuador • Publicerad 6 oktober 2022
Bild från fängelset i den ecuadorianska staden Latacunga, där ett annat blodigt upplopp rasade tidigare i oktober.
Bild från fängelset i den ecuadorianska staden Latacunga, där ett annat blodigt upplopp rasade tidigare i oktober.Foto: Dolores Ochoa/AP/TT

Ännu ett våldsamt upplopp har brutit ut på ett fängelse i sydamerikanska Ecuador.

Minst fem människor har dödats och ytterligare 23 skadats – fem av dem poliser – i sammandrabbningar mellan interner i kuststaden Guayaquil.

Annons

Det är de senaste dödliga kravallerna som skakar landets fångväsende. I förrgår dödades 15 interner i ett fängelseupplopp i staden Latacunga, och i juli dödades 13 fångar i ett blodigt bråk i Santo Domingo de los Colorados.

Enligt officiella siffror finns runt 35 000 fångar i Ecuadors överfulla fängelser, många av dem gängmedlemmar med kopplingar till drogsmuggling. Ecuador gränsar till Colombia och Peru och många droger som fraktas till USA och Europa passerar landet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons