Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nytt extra energimöte i EU

EU • Publicerad 13 september 2022
Energiminister Khashayar Farmanbar (S) deltog i förra veckans extrainsatta energiministermöte i EU. Nu är ytterligare ett extramöte inplanerat, till den 30 september. Arkivfoto.
Energiminister Khashayar Farmanbar (S) deltog i förra veckans extrainsatta energiministermöte i EU. Nu är ytterligare ett extramöte inplanerat, till den 30 september. Arkivfoto.Foto: Wiktor Nummelin/TT

Om drygt två veckor ska EU:s medlemsländer försöka enas om gemensamma åtgärder för att lösa krisen kring de höga energipriserna.

”Den 30 september ska vi försöka avsluta det vi inledde i förra veckan. Jag har just kallat in till ett nytt energiministermöte för att diskutera EU-kommissionens förslag”, skriver Jozef Sikela, industriminister i ministerrådets ordförandeland Tjeckien, på Twitter.

Annons

Förslagen från kommissionen godkändes formellt under tisdagen men presenteras först under onsdagen: dels i kommissionsordförande Ursula von der Leyens stora linjetal om läget i unionen klockan 9, dels på en presskonferens i Strasbourg med klimatkommissionären Frans Timmermans och energikommissionären Kadri Simson klockan 14.30.

EU-ländernas energiministrar lade i fredags fram sina önskemål till kommissionen, bland annat om ett tak för energibolagens övervinster men också om någon form av tillfälliga åtgärder där även pristak på gas kan komma att ingå.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons