Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nysparandet i aktiefonder backar

Ekonomi • Publicerad 11 oktober 2021
”Osäkerheten bland de svenska spararna är tydlig", säger Johanna Englundh, sparekonom på Fondbolagens förening, i ett pressmeddelande. Arkivbild.
”Osäkerheten bland de svenska spararna är tydlig", säger Johanna Englundh, sparekonom på Fondbolagens förening, i ett pressmeddelande. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Nysparandet i fonder uppgick under september till totalt 2,4 miljarder kronor, visar färsk statistik från Fondbolagens förening. Aktiefonder uppvisade dock ett nettoutflöde på 17,5 miljarder kronor under månaden.

”Osäkerheten bland de svenska spararna är tydlig, men det är viktigt att komma ihåg att börsnedgångar hör hemma i en normal börscykel", säger Johanna Englundh, sparekonom på Fondbolagens förening, i ett pressmeddelande.

Annons

Störst var uttagen från Sverigefonder och branschfonder, medan nettoinflöden noterades i Indienfonder, Japanfonder och Nordamerikafonder.

Korta räntefonder hade nettoinsättningar på 12,6 miljarder. Även långa räntefonder och blandfonder uppvisade nettoinflöden på 4,1 respektive 3,2 miljarder kronor.

Nettosparandet i fonder uppgår hittills under året till totalt 113,1 miljarder kronor. Trots september månads nettouttag uppgår nysparandet i aktiefonder till 66,4 miljarder.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons