Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nya larm om bullar med glaskross i Malmö

Brott • Publicerad 16 januari 2023
Polisen i Malmö varnar hundägare – återigen har bullar preparerade med glaskross och metall hittats i staden. Arkivbild.
Polisen i Malmö varnar hundägare – återigen har bullar preparerade med glaskross och metall hittats i staden. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Återigen varnar polisen för farliga bullar i Malmö, preparerade med glaskross och metallbitar. På morgonen slog flera hundägare larm om bullar som hittats i och omkring Pildammsparken i Malmö.

– Än så länge har vi inte fått bekräftat om någon hund har fått någonting i sig. Jag vet att det är en som har åkt in till djursjukhuset som inte visste om hunden hade hunnit äta någonting, säger polisens informatör Sara Andersson.

Annons

Polisen upprättar anmälningar om förgöring – en rubricering som används när någon avsiktligt sprider gift, smitta eller annat som riskerar att skada växter och djur.

– Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Bullar med glaskross och metall har vid upprepade tillfällen under mer än två års tid hittats i Malmö. Fynden har gjorts i olika delar av staden och det är oklart om det är en eller flera gärningsmän som ligger bakom.

Personer som hittar sådana bullar uppmanas att kontakta polisens ledningscentral.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons